Tag Archives glutenfree

Roasted chestnuts

Roasted chestnuts

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Chestnuts are an interesting fruit in more ways than one. Rich in fibre and starch, they provide a good supply of carbohydrates. The energy is released gradually into the body, which makes it possible to sustain a prolonged effort, with positive effects on satiety and digestion.

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Buckwheat pancakes

Buckwheat pancakes

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In this recipe, we use buckwheat flour. However, this name “buckwheat” is misleading because buckwheat is not a member of the wheat family. It is not a cereal. For the record, it is in fact a “pseudo-cereal”, like quinoa for example. This is why buckwheat is gluten-free.

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Cherry tomato dhal

Cherry tomato dhal

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Here’s a delicious recipe for cherry tomato dhal from Aurelia, so you don’t forget to use seasonal produce like tomatoes!

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Buchweizen-Pfannkuchen

Buchweizen-Pfannkuchen

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In diesem Rezept verwenden wir Buchweizenmehl. Der Name “Buchweizen” ist jedoch irreführend, denn Buchweizen gehört nicht zur Familie der Weizenarten. Es handelt sich nämlich nicht um ein Getreide. Vielmehr handelt es sich um ein “Pseudogetreide”, wie zum Beispiel Quinoa. Deshalb ist Buchweizen auch glutenfrei.

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Bolognaise aux champignons

Bolognaise aux champignons

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Tu cherches une option végétarienne voire même végane à la sauce bolognaise pour accompagner tes pâtes ? Alors voici une recette parfaite pour toi ! Les champignons donneront une texture et un goût unique à la sauce, succès garanti.

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Salade d’aubergines, abricots et pois chiches

Salade d’aubergines, abricots et pois chiches

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Voici une délicieuse recette de salade d’aubergines, abricots et pois chiches au miel et au basilic. Cette recette végétarienne mélange des saveurs orientales et provençales. Elle est riche en fibres, en vitamines et en minéraux. Elle contient également des acides gras de bonne qualité nutritionnelle (oméga-6). Afin de compléter l’apport en protéines, on peut facilement ajouter de la feta ou des lamelles de parmesan.

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