Curry de courge tofu

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White bowl filled with rice, tofu, pumkin and other vegetables

Tu es à la recherche de quelque chose de chaud, d’exotique et de végétalien ? Alors tu l’as trouvé ! Voici le plat d’hiver parfait pour les jours froids. Laisse tes papilles gustatives voyager vers des contrées plus ensoleillées grâce au mélange alléchant de curry et de lait de coco crémeux.

White bowl filled with rice, tofu, pumkin and other vegetables
Curry de courge tofu
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Ingredients
Servings:
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Instructions
  1. Dans un mortier écraser le gingembre et l’ail afin de réaliser une pâte, réserver.
  2. Faire chauffer la graisse de coco dans un wok. Ajouter l’oignon émincé, cuire 2-3 minutes et ajouter la pâte d’ail et de gingembre. Puis ajouter le curry rouge, faire revenir le tout 1-2 minutes. Ajouter les cubes de tofu et cuire quelques minutes.
  3. Verser le lait de coco puis tous les légumes, mélanger bien.
  4. Ajouter petit à petit le bouillon de légumes jusqu’à ce que les légumes soient cuit, 15-20 minutes environ.
  5. Servir avec du riz et quelques feuilles de coriandre frais.
Recipe Notes

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Pumpkin-tofu curry

Posted on 1 min read
White bowl filled with rice, tofu, pumkin and other vegetables

Are you in search of something warm, exotic and vegan-friendly? Look no further! Behold the perfect winter dish to combat those chilly days. Let your taste buds journey to sunnier climes with the tantalising blend of curry and creamy coconut milk.

White bowl filled with rice, tofu, pumkin and other vegetables
Pumpkin-tofu curry
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Pumpkin-tofu curry
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Ingredients
Servings:
Units:
Instructions
  1. In a small mortar, crush the ginger and garlic to make a paste. Set aside.
  2. Heat the coconut oil in a wok. Add the chopped onion, cook for 2-3 minutes and add the garlic and ginger paste. Then add the red curry powder and fry for 1-2 minutes. Add the tofu cubes and cook for a few minutes.
  3. Pour in the coconut milk first, followed by all the vegetables. Mix well.
  4. Gradually add the vegetable stock until the vegetables are cooked, which takes about 15-20 minutes.
  5. Serve with rice and a few fresh coriander leaves.
Recipe Notes

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Miso carrot soup

Posted on 1 min read

How about a delicious carrot soup with a special ingredient for a little exotic touch?

Originally from Japan, miso is a fermented soy paste that is used as a condiment to spice up dishes. Soy and fermentation make it an excellent nutritional cocktail with proteins, vitamins and minerals. Interested yet?

Miso carrot soup
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Miso carrot soup
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Ingredients
Servings:
Units:
Instructions
  1. Peel then steam the carrots.
  2. Mix the carrots, miso paste, peanut butter, soy sauce and water.
  3. Pour the soup into a bowl.
  4. Wash and chop the parsley.
  5. Sprinkle the parsley and gomashio over the soup.
Recipe Notes

Tip: make sure the miso is not pasteurised, otherwise it loses all the benefits obtained by fermentation.

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Miso-Rüeblisuppe

Posted on 1 min read

Wie wäre es mit einer feinen Rüeblisuppe mit einer besonderen Zutat für einen exotischen Touch?

Miso kommt ursprünglich aus Japan und ist eine fermentierte Sojapaste, die als Gewürz zum Würzen von Gerichten verwendet wird. Soja und Fermentation machen sie zu einem hervorragenden Nährstoffcocktail mit Proteinen, Vitaminen und Mineralien. Schon neugierig geworden?

Miso-Rüeblisuppe
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Miso-Rüeblisuppe
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Ingredients
Servings:
Units:
Instructions
  1. Karotten schälen und dämpfen.
  2. Karotten, Miso-Paste, Erdnussmus, Sojasauce und Wasser mischen.
  3. Die Suppe in eine Schüssel giessen.
  4. Die Petersilie waschen und hacken.
  5. Die Petersilie und das Gomashio über die Suppe streuen.
Recipe Notes

Tipp: Achte darauf, dass das Miso nicht pasteurisiert ist, sonst verliert es alle Vorteile, die es durch die Fermentation erhält.

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Veganer Zitronenkuchen

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Zwischen traditionellem Zitronenkuchen und Bananenbrot gelegen, bringt dieses Rezept die Fans beider Köstlichkeiten zusammen. Die Kombination aus Zitrone und Mohn ist ausserdem ein grossartiger Klassiker, der auf dem Teller hervorragend funktioniert und sowohl das Auge als auch den Mund erfreut. Ein wahrer Genuss!

Lemon cake in a lunch box with cut-open kiwi and nuts

Lemon cake in a lunch box with cut-open kiwi and nuts
Veganer Zitronenkuchen
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Servings Prep Time
1 Kuchen 20 Minuten
Cook Time
50 Minuten
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1 Kuchen 20 Minuten
Cook Time
50 Minuten
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Veganer Zitronenkuchen
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Servings Prep Time
1 Kuchen 20 Minuten
Cook Time
50 Minuten
Servings Prep Time
1 Kuchen 20 Minuten
Cook Time
50 Minuten
Ingredients
Servings: Kuchen
Units:
Instructions
  1. Den Backofen auf 180 °C vorheizen.
  2. Mehl, Zucker, Mohn und Backpulver in einer Schüssel mischen.
  3. Banane schälen und mit einer Gabel zerdrücken, dann in die Schüssel geben.
  4. Die Zitrone auspressen und den Saft in die Schüssel geben. Gut mischen. Gib die Pflanzenmilch und das Mandelpüree hinzu. Gut verrühren.
  5. Die Mischung in eine gefettete oder ausgekleidete Kuchenform geben.
  6. Kuchen nach Belieben dekorieren (mit Bananen, Haferflocken, Kokossträuseln etc.).
  7. Im Ofen 40 bis 50 Minuten backen (abhängig von der Leistung deines Ofens).
  8. Führe den «Messertest» durch, um sicherzustellen, dass der Kuchen durchgebacken ist. Steche mit der Klinge eines Messers in den Kuchen: Wenn es sauber herauskommt, ist der Kuchen gar!
Recipe Notes

Noémies Tipp: Wenn du alten, trockenen Kuchen übrig hast, kannst du jetzt mein «verlorener Kuchen»-Rezept ausprobieren.

Dieser Artikel wurde von Noémie Nutrition verfasst, einer ausgebildeten Ernährungsberaterin in Lausanne. Du kannst sie unter finden.

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Vegan lemon cake

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In between traditional lemon cake and banana bread, this recipe will bring together fans of both delicacies. The lemon and poppy seed combination is also a great classic that works superbly well on the plate to delight both the eyes and the mouth. A real treat!

Lemon cake in a lunch box with cut-open kiwi and nuts
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Vegan lemon cake
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Servings Prep Time
1 cake 20 min
Cook Time
50 min
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1 cake 20 min
Cook Time
50 min
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Vegan lemon cake
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Servings Prep Time
1 cake 20 min
Cook Time
50 min
Servings Prep Time
1 cake 20 min
Cook Time
50 min
Ingredients
Servings: cake
Units:
Instructions
  1. Preheat your oven to 180°C.
  2. Mix the flour, sugar, poppy seeds and baking powder in a bowl.
  3. Peel and mash the banana with a fork, then add it to the bowl.
  4. Squeeze the lemon and pour the juice into the bowl. Mix well. Add the plant milk and almond purée. Mix well.
  5. Pour the mixture into a greased or lined cake tin.
  6. Decorate the cake as desired (with banana, oatmeal, coconut, etc.).
  7. Bake in the oven for 40 to 50 minutes (depending on the power of your oven).
  8. Carry out the "knife test" to make sure the cake is cooked through. Stick the blade of a knife into the cake: if it comes out clean, the cake is cooked!
Recipe Notes

Noémie's tip: If you've got leftover stale cake, now's the time to try my "Cake perdu" recipe.

This article was written by Noémie Nutrition, a qualified nutritionist in Lausanne. You can find her here.

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