Kürbis-Flammkuchen

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Ich bin ein Sommerkind durch und durch. Doch hat auch der Herbst und Winter seine Reize – vor allem wenn es um’s Essen geht! Kürbis ist einer meiner absoluten Kochlieblinge. Der passt einfach zu fast allem, finde ich. Zudem ist vor allem Hokkaido Kürbis sehr gut verträglich und auch bei sensiblen Bäuchen wärmstens zu empfehlen.

Pumpkin flammkuchen on a tray
Pumpkin flammkuchen on a tray
Kürbis-Flammkuchen
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Servings
2 Portionen
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Pumpkin flammkuchen on a tray
Kürbis-Flammkuchen
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Servings
2 Portionen
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2 Portionen
Ingredients
Servings: Portionen
Units:
Instructions
  1. Flammkuchen-Teig auf ein Backblech legen.
  2. Mit «Crème Fraîche» bestreichen. Anschliessend die Kürbis-Schnitze darauf verteilen und nach Anleitung backen (siehe Teig-Verpackung).
  3. Vor dem Servieren noch etwas «Feta» und Granatapfelkerne darauf verteilen. Mit Kräutersalz würzen und frischem Basilikum dekorieren.
Recipe Notes

Tipp für den Granatapfel: Diesen halbieren und in bzw. unter etwas Wasser entkernen – das gibt weniger eine Sauerei 😅 Hol' dir alle Zutaten bei Farmy!

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Jamaican Escovitch fish

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Escovitch fish is a traditional Jamaican dish usually made with crispy red snapper fish, but you may choose any fish you like. The dish is traditionally served with fried bammy (traditional Jamaican cassava flatbread) or festival (Jamaican deep-fried bread). Rice works beautifully as well.

Escovitch fish on rice
Escovitch fish, garnished with bell peppers
Jamaican Escovitch fish
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Servings Prep Time
4 people 15 minutes
Cook Time
10 minutes
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4 people 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Escovitch fish, garnished with bell peppers
Jamaican Escovitch fish
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Servings Prep Time
4 people 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
4 people 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Ingredients
Fish
Escovitch sauce
Servings: people
Units:
Instructions
Making the sauce
  1. In a pot, add vinegar and water and bring to a boil. Turn the stove off and add all the ingredients for the sauce.
  2. Take the pot off the stove and let the ingredients sit in the hot water with the lid on.
  3. After the Escovitch sauce has cooled down, transfer to a mason jar or a glass container with a lid.
Escovitch fish
  1. Clean the fish in a mixture of vinegar and water; pat dry with absorbent paper. Combine salt and black pepper and use to season the fish. Cover and allow to marinate.
  2. Heat skillet over medium flame and add vegetable oil. Add crushed garlic and fry to release flavour. Add fish and fry until lightly browned on both sides; drain on absorbent paper.
  3. Arrange on a serving platter and drizzle with Escovitch Sauce.
Recipe Notes

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Mandel-Sesam-Cookies

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Cookies sind der Klassiker schlechthin. Diese hier bringen dank Vollkorn und Mandeln etwas mehr Nährwerte mit – und sind super schnell gemacht!

Almond-sesame cookies
Almond-sesame cookies
Mandel-Sesam-Cookies
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Almond-sesame cookies
Mandel-Sesam-Cookies
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Ingredients
Servings:
Units:
Instructions
  1. Butter und Zucker schlagen, bis sie glatt sind.
  2. Ei hinzufügen und etwas länger schlagen.
  3. Alle trockenen Zutaten hinzufügen und zu einem Teig verrühren. Zum Schluss die Schokolade hinzugeben.
  4. Zu Kugeln formen und auf ein Backblech legen.
  5. 17 Minuten bei 150 °C backen und auf einem Gitterrost abkühlen lassen.
Recipe Notes

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Jamaican rice and peas

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Rice and peas are a traditional staple in Jamaican culture. With our recipe, you can easily have a taste of this dish at home!

Jamaican rise and peas in a cooking pan
Jamaican rise and peas in a cooking pan
Jamaican rice and peas
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Servings Prep Time
4 servings 5 minutes
Cook Time
45 minutes
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4 servings 5 minutes
Cook Time
45 minutes
Jamaican rise and peas in a cooking pan
Jamaican rice and peas
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Servings Prep Time
4 servings 5 minutes
Cook Time
45 minutes
Servings Prep Time
4 servings 5 minutes
Cook Time
45 minutes
Ingredients
Servings: servings
Units:
Instructions
  1. Wash the kidney beans. In freshwater, leave to soak for at least two hours, preferably overnight.
  2. In a pressure cooker, add the soaked beans, garlic, pimento berries (allspice), ginger and salt with about 1 to 1,2 L of water to pressure cook for 20 minutes. If you don't have a pressure cooker and still wish to use dry kidney beans, cook for 45-50 minutes.
  3. Once the beans are cooked, add the coconut milk, thyme, scallion, onion, and a whole pepper. Cover the pot and bring to a boil. At this point, taste to see if it’s seasoned to your liking.
  4. Wash and add the rice. Return the lid to the pot and bring to a boil. Turn the heat down to low and let the rice steam until all the water evaporates. Turn the heat off and let the rice sit for another 3 minutes.
  5. Remove the thyme stems, scotch bonnet pepper and ginger. Serve!
When using tinned beans & coconut milk
  1. Wash and drain the kidney beans.
  2. Pour the beans into a pot with 250 ml of water, coconut milk, garlic, pimento berries (allspice), ginger, thyme, scallion, onion, scotch bonnet pepper and salt. At medium heat, cover and bring to a boil.
  3. Meanwhile, wash and add the rice. Return the lid to the pot and bring to a boil. Turn the heat down to low and let the rice steam until all the water evaporates. Turn the heat off and let the rice sit for another 3 minutes.
Recipe Notes

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Caramelised almonds

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They are virtually a must at every fair and are a delight for young and old alike: caramelised almonds. But what to do when there’s currently neither fair nor market nearby? Just make them at home! It’s really quite simple – we’ll show you how.

Caramelised almonds with cinnamon sticks
Caramelised almonds with cinnamon sticks
Caramelised almonds
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Servings
approx. 200 g
Cook Time
10 minutes
Servings
approx. 200 g
Cook Time
10 minutes
Caramelised almonds with cinnamon sticks
Caramelised almonds
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Servings
approx. 200 g
Cook Time
10 minutes
Servings
approx. 200 g
Cook Time
10 minutes
Ingredients
Servings: 200 g
Units:
Instructions
  1. Line a baking tray with baking paper.
  2. Place the almonds, sugar, water and spices (if using) in a cast iron or chrome steel pan, mix briefly.
  3. Bring to the boil without stirring.
  4. Then reduce heat and cook over medium heat for about 5 minutes, stirring occasionally, until the water evaporates and the sugar is dry.
  5. Then continue stirring until the sugar melts and has nicely coated the almonds. This takes about 5 minutes.
  6. Then immediately transfer the almonds to the baking paper and spread them out with two forks. Leave to cool.
Recipe Notes

The almonds will keep for about 1 month in an airtight container.

Tip: If there is still some caramel left in the pan, you can easily dissolve it by adding some water and bringing it to the boil.

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Jamaikanischer Escovitch-Fisch

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Escovitch-Fisch ist ein traditionelles jamaikanisches Gericht, das normalerweise mit knusprigem Rotbarsch zubereitet wird – du kannst aber auch jeden anderen Fisch nehmen, den du magst. Das Gericht wird traditionell mit frittiertem Bammy (traditionelles jamaikanisches Maniok-Fladenbrot) oder Festival (jamaikanisches frittiertes Brot) serviert. Reis passt auch sehr gut dazu.

Escovitch fish, garnished with bell peppers
Escovitch fish on rice
Jamaikanischer Escovitch-Fisch
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Servings Prep Time
4 Personen 15 Minuten
Cook Time
10 Minuten
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4 Personen 15 Minuten
Cook Time
10 Minuten
Escovitch fish on rice
Jamaikanischer Escovitch-Fisch
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Servings Prep Time
4 Personen 15 Minuten
Cook Time
10 Minuten
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4 Personen 15 Minuten
Cook Time
10 Minuten
Ingredients
Fisch
Escovitch Sauce
Servings: Personen
Units:
Instructions
Für die Sauce
  1. Essig und Wasser in einen Topf geben und zum Kochen bringen. Dann den Herd ausschalten und alle Zutaten für die Sauce hinzugeben.
  2. Den Topf vom Herd nehmen und die Zutaten bei geschlossenem Deckel im heissen Wasser ziehen lassen.
  3. Wenn die Escovitch-Sauce abgekühlt ist, in ein Glasgefäss mit Deckel umfüllen.
Für den Escovitch-Fisch
  1. Den Fisch in einer Mischung aus Essig und Wasser waschen und mit saugfähigem Papier trocken tupfen. Salz und schwarzen Pfeffer mischen und den Fisch damit würzen. Abdecken und marinieren lassen.
  2. Pfanne auf mittlerer Flamme erhitzen und Pflanzenöl hinzufügen. Den zerdrückten Knoblauch dazugeben und anbraten, bis er sein Aroma entfaltet. Fisch zugeben und auf beiden Seiten leicht anbraten; auf Küchenpapier abtropfen lassen.
  3. Auf einer Servierplatte anrichten und mit der Escovitch-Sauce beträufeln.
Recipe Notes

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